Pokoje

Pokoje z łazienkami

Pokoje z pełnym węzłem sanitarnym (toaleta i prysznic) znajdują się na pierwszym piętrze budynku sąsiadującego z budynkiem głównym w którym są pokoje z umywalkami, stołówka i Kaplica.

Na piętro prowadzą zewnętrzne kamienne schody ze środka podwórza. Schodami tymi wchodzimy na biegnący wzdłuż całego budynku balkon z którego wchodzimy do ośmiu 2,3 lub 4 osobowych pokoi.

Każdy z tych pokoi wyposażony jest w trzy łóżka:

• ”małżeńskie” 120 cm szerokości
  • „normalne” 80 cm szerokości
  • piętrowe nad łóżkiem „małżeńskim” 80 cm. szerokości
Zatem, w tym pokoju mogą mieszkać 2 osoby, lub rodzina 3 lub 4 osobowa

Ponadto w pokoju znajduje się TV, radio, czajnik, filiżanki, bezpłatny bezprzewodowy internet.

Pokoje z umywalkami i łazienki

W budynku głównym mieści się 12 pokoi  (1, 2, 3,4, lub 5 osobowych) , ponadto stołówka i Kaplica.

Pokoje wyposażone są w pojedyncze łóżka z możliwością instalacji łóżek piętrowych dla dzieci (łóżka zabezpieczone przed spadnięciem). W każdym pokoju znajduje się TV, radio, czajnik, filiżanki, bezpłatny bezprzewodowy internet.

W pokoju znajduje się kącik z umywalką. Toalety i prysznice mieszczą się w korytarzu kilka metrów od pokoju,  (4 kabiny toaletowe męskie i żeńskie , oraz po 5 kabin prysznicowych).

Pokoje dla dzieci

Pokoje dla dzieci mieszczą się w osobnym, parterowym budynku, z którym bezpośredni kontakt mają wychowawcy mieszkający w  pokojach z łazienkami na piętrze.

6 pokoi dla dzieci, z których każdy wyposażony jest w 5 piętrowych łóżek, 1 pokój z 4 piętrowymi łóżkami, oraz 1 pokój z 3 piętrowymi łóżkami. Wszystkie łóżka zabezpieczone są  przed spadnięciem dziecka. Ponadto w każdym pokoju jest duża szafa,  w której każde dziecko ma dla siebie 3 półki, szafka nocna, po jednej dla każdej osoby, stół z krzesłami oraz duża łazienka w której mieszczą się 3 lub 4 umywalki, toaleta i prysznic.

W pokojach dla dzieci nie ma telewizorów ani wykładzin dywanowych.