10.05.2018Kolonie dla dzieci polonijnych i polskich

Fotolia_123562590_M.jpgW dniach 04-18 czerwca w naszym Ośrodku gościć będziemy dzieci i młodzież polonijną z Białorusi. Kolonie dofinansowane zostaną przez Kancelarię Senatu w ramach zadania publicznego opieki na Polonią i Polakami za granicą.

Podczas pobytu realizowane będą warsztaty oraz wycieczki integracyjno-edukacyjne, które podniosą kompetencje społeczne uczestników, poszerzą ich wiedzę o polskiej tradycji, kulturze, gospodarce itp., a także rozwiną zainteresowania oraz pomogą w nawiązaniu kontaktów z polskimi rówieśnikami.

Program kolonii przewiduje m.in.:

• wycieczki integracyjne do parków rozrywki połączone z zabawą i zdrową rywalizacją
  • rejs statkiem po Bałtyku
  • wycieczka krajoznawcza ze zwiedzaniem miasta Kołobrzeg i przyległych terenów
  • zwiedzanie Bazyliki Mariackiej – zabytku sakralnego w Kołobrzegu

05.10.2016Dla seniorów

senior.jpgOd wielu lat, w okresie jesiennym i wiosennym gościmy w naszym domu zorganizowane grupy Seniorów: Związki Emerytów i Rencistów, Koła Gospodyń Wiejskich, Chóry Parafialne i inne... Wakacje przeznaczone są dla dzieci, ale czas wiosenny i jesienny szczególnie sprzyja kuracji i wypoczynkowi osób starszych. W tych okresach mikroklimat kołobrzeski funduje zdecydowanie zdrowsze powietrze przesycone wielką ilością jodu. (Zobacz zakładkę "Kołobrzeski Mikroklimat") U nas skromne warunki, ale i skromna cena. Do morza bardzo blisko, przytulne otoczenie Ośrodka, na miejscu Kaplica: to wszystko sprzyja relaksowi i kuracji. ZAPRASZAM - ks. Piotr.